Badkuipen in Toscane

Tanja noemt het heel toepasselijk 'badkuipen fietsen': in Toscane ga je geen lange klimmen of afdalingen vinden. Hier ga je omhoog en omlaag, omhoog en weer omlaag. Alsof je elke keer een badkuip in en uit fietst. Af en toe hele steile stukjes, vandaag zelfs tot de twintig procent! De etappe was niet zo lang vandaag. Maar toch viel hij me zwaar. Die badkuipen, die liggen mij niet zo. Geef mij maar een klim van een kilometertje of twintig. Dan kom je in een ritme, en wennen je benen aan de druk, aan de pijn. Vandaag was het letterlijk elke keer weer schakelen. Omhoog, omlaag, omhoog, omlaag. Zwaar verzet, licht verzet. En af en toe wat spatjes. 


Toch was het een lekkere fietsdag. We pauzeerden twee keer, wat de kortere route van 'maar' 92 km naar Radda in Chianti mooi opdeelde in drie kleine etappes. Wederom een prachtig stadje met steile oude straatjes. En een geweldig klinkend carillon, al hoop ik dat die vanavond wel zijn snater houdt ;-)
We zitten in een supermooi hotel, op een fijne kamer met een heerlijke stortdouche en sommigen schijnen zelfs een jacuzzi te hebben. De muurschilderingen doen de rest!
Vanavond de Chianti maar eens uitproberen. Morgen alweer de een-na-laatste etappe. Jammer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.